Studio Karvakorvalle myönnetty Avainlippu

 

Mitä Avainlippu- merkki tarkoittaa?

Verkkokaupan Avainlippu-merkki on viesti siitä, että verkkokaupan takaa löytyvä yritys on suomalainen sekä työllistää toiminnallaan ja valinnoillaan monipuolisesti Suomessa.

Studio Karvakorvilla tämä tarkoittaa sitä, että kaikki yritykseni toiminnot ovat Suomessa (kuten verkkokaupan varasto, myymäni tuotteet ja niiden lähetys) ja ostan tuotteet sekä tarvitsemani palvelut suomalaisilta yrityksiltä ja tukkukaupoilta. Lisäksi jälleenmyyn useita Avainlippu- merkin omaavia tuotteita.

Avainlippu-verkkokaupan haltija on aina asiakkaita palveleva yritys – ei ainoastaan tuotteita välittävä yritys.

“Avainlipun voivat saada verkkokaupalleen suomalaiset yritykset, jotka myyvät omia tuotteita ja brändejä, tai jotka jälleenmyyvät muiden tuotteita verkkokaupoissaan.” Suomalaisen työn liitto

Verkkokaupan Avainlippu- merkin kriteerit

Suomalaisen työn liitto piti tärkeänä luoda verkkokaupoille oman Avainlippu-merkin perinteisten tuote- ja palvelumerkkien rinnalle, koska kuluttajan on yhä vaikeampi erottaa aidosti suomalainen verkkokauppa ulkomailta käsin operoivasta suomeksi käännetystä verkkokaupasta. Lisäksi moni verkkokauppa on ulkoistanut toimintojaan ulkomaille, vaikka yritys muuten olisi suomalainen. Tätä on kuluttajan mahdotonta tietää.

Verkkokaupan on täytettävä seuraavat vaatimukset, että se voi saada Avainlipun käyttöönsä:

  • Verkkokauppapalvelua tuotetaan Suomessa
  • Yrityksen asiakaspalvelu ja varasto ovat Suomessa
  • Yritys palvelee asiakkaitaan suomeksi
  • Verkkokauppatoimitukset tapahtuvat Suomesta
  • Yritys on suomalaisessa omistuksessa
  • Yrityksen verkkokaupan pyörittämiseen liittyvistä hankinnoista vähintään 50 prosenttia (ns. kotimaisuusaste) on suomalaisilta yrityksiltä
  • Pääkonttori ja johto on Suomessa
  • Maksu- ja toimitusehdot on esitetty selkeästi
  • EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste on selkeästi löydettävissä

Verkkokaupan pyörittämiseen liittyviä toimintoja on tänä päivänä helppo ulkoistaa ulkomaille: varaston ja logistiikan pyörittäminen, materiaalihankinnat, It-kehitystyö, ulkoistettu asiakaspalvelu – lähes kaiken voi nykyisin hankkia ulkomailta vaikka itse yritys olisikin suomalainen.

Kun kotimaiset yritykset ostavat palveluja ja tuotteita suomalaisilta kumppaniyrityksiltä, jäävät eurot Suomeen, tukien suomalaista yrittäjyyttä ja työpaikkoja.

Verkkokaupan suomalaisuus voi kuulostaa äkkiseltään itsestään selvyydeltä, mutta ei todellisuudessa ole sitä.

Kiitos kun valitset aidosti kotimaisen verkkokaupan 😊

 

Terveisin Mari